Gegevens

Maria Van Der Auwera

Kunstschilder

Maria volgde de kunstopleiding Schilderen aan de Academie van Antwerpen. Tijdens de weekends vervolledigde ze haar kennis aan de Academie van Berchem.
Naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van kunstkring Sirkel in 1973 was er een tentoonstelling in het stadhuis van Mortsel.  Daar maakte ze kennis met verscheidene kunstwerken van de Sirkelleden. Dit boeide haar zozeer dat ze besloot lid te worden van Sirkel.
Bij het overlijden van haar mama vond ze thuis een grote niet-gebruikte doos pastelkrijtjes. Hierdoor is eigenlijk haar passie voor werken met pastel ontstaan. Haar  fijn uitgewerkte,  dromerige en intrigerende landschappen  getuigen hiervan. De mooie landschappen tekent ze zonder voorbeeld, het zijn dus heel eigen creaties.
Toen kunstkring Sirkel startte met modeltekenen is haar passie verder uitgegroeid. Tekenen naar levend model boeit haar enorm. Zij gebruikt de schetsen , die ze tijdens de sessies maakt, om haar kunstgevoelens en emoties te uiten in haar werken. Waar zij bijzonder goed in slaagt! Zij heeft ook een hele tijd meegeholpen om het modeltekenen praktisch te verwezenlijken.  Haar volgende uitspraak maakte indruk op me: “Alles wat ik zie, hoor of geleerd heb, en nog in de toekomst zal leren, zal mijn werk blijven beïnvloeden.  Bewust of onbewust zal ik blijven zoeken naar nieuwe kunstuitingen of –technieken, waarin ik mezelf zal vinden of misschien nooit zal vinden…”